Röstitud tomatitest supp kookospiima ja läätsedega
Röstitud tomatitest supp kookospiima ja läätsedega
Kogus: neljale
0,7 - 1 kg (kirss-)tomateid
1 punane sibul
2 küüslauguküünt
2-3 sl Tai kalakastet
1 punane tšilli
3 dl punaseid läätsi
7 dl (2 pakki) FoodStudio Tai kanapuljongit
4 dl kreemjat kookospiima
1 laim
2 sl Tai punast karripastat (soovi korral)
suur peotäis koriandrilehti, pisut suhkrut
soola-pipart
VALMISTAMINE
1. Tükelda tomatid, sibul ja küüslauk, vala ahjuplaadile ning lisa veidi õli, 2 sl kalakastet, meresoola ja veidi suhkrut. Rösti 250-kraadises ahjus 15 minutit. Viimase 5 minutit jooksul võid kasutada ka grillrežiimi, et tomatid ikka korralikult kuuma saaksid.
2. Samal ajal kui tomatid küpsevad loputa ja kurna läätsed ning lase puljongiga u 15 minutiks keema, kuni pehmenenud, kuid siiski veel ühes tükis.
3. Kui tomatid on küpsed, vala kogu pannisisu blenderisse (võid mõned kenamad tomatitükid kõrvale panna ja kasutada neid hiljem supi kaunistamiseks) ja lisa 1 kergelt hakitud ja soovitavalt seemnetest puhastatud tšilli ning u poole laimi mahl. Vurista ühtlaseks, vala läätsedega ühte potti ja lisa kookospiim. Osa kookospiimast võid jätta supi kaunistamiseks.
4. Kuumuta ja sega paari minuti jooksul. Maitsesta.Vajadusel lisa vett, veidi suhkrut või kalakastet ja soovi korral karripastat.
5. Serveeri koos laimi ja tšilliviilude ning ohtra koriandrikuhjaga.