Tom yum krevettide ja shiitake seentega
Tom yum krevettide ja shiitake seentega
Kogus: neljale
12 toorest hiidkreveti saba
700 - 750 ml FoodStudio Tai kanapuljongit
1 sidrunheina alumine osa, õhukeste ratastena
3-4 küüslauguküünt, peeneks hakituna
1 väiksem sibul, peeneks hakituna
väike jupp galangalit või ingverit, hästi peeneks hakituna
paar kaffirlaimi lehte (kuivatatuna või sügavkülmast)
1 sl laimimahla
2-3 sl kalakastet
1 sl sojakastet
8 shiitake seent (kas värsket või kuivatatud, kuivatatud seeni tuleks enne külmas vees leotada)
200 g kirsstomateid, poolitatuna
2 dl kookospiima või -koort
ohtralt värsket koriandrit
tšillihelbeid ja soovi korral veidi pruuni suhkrut maitsestamiseks
VALMISTAMINE
1. Kalla puljong potti ja aseta keskmisele kuumusele. Lisa puljongisse sidrunihein ja lase keema tõusta. Keeda mõned minutid ja lisa siis peeneks hakitud küüslauk, sibul ja galangal või ingver, kaffirlaimi lehed, laimimahl, kalakaste ja sojakaste.
2. Alanda kuumust ja keeda vaiksel kuumusel umbes 5 minutit. Lisa potti seened ja keeda veel 5 minutit. Viimasena lisa puhastatud krevetisabad ja kirsstomatid ning keeda 3 minutit, kuni krevetid on läbi küpsenud. Väldi ülekeetmist.
3. Lisa nüüd potti kookospiim või -koor ja kuumuta läbi. Maitsesta lõplikult. Vajadusel lisa veel kalakastet, laimimahla või tasakaalusta maitsed hoopis tibakese suhkruga.
4. Serveerides lisa ohtralt värsket koriandrit.