Tom yum krevettide ja shiitake seentega

Tom yum krevettide ja shiitake seentega

Kogus: neljale

12 toorest hiidkreveti saba

700 - 750 ml FoodStudio Tai kanapuljongit

1 sidrunheina alumine osa, õhukeste ratastena

3-4 küüslauguküünt, peeneks hakituna

1 väiksem sibul, peeneks hakituna

väike jupp galangalit või ingverit, hästi peeneks hakituna

paar kaffirlaimi lehte (kuivatatuna või sügavkülmast)

1 sl laimimahla

2-3 sl kalakastet

1 sl sojakastet

8 shiitake seent (kas värsket või kuivatatud, kuivatatud seeni tuleks enne külmas vees leotada)

200 g kirsstomateid, poolitatuna

2 dl kookospiima või -koort

ohtralt värsket koriandrit

tšillihelbeid ja soovi korral veidi pruuni suhkrut maitsestamiseks

VALMISTAMINE

1. Kalla puljong potti ja aseta keskmisele kuumusele. Lisa puljongisse sidrunihein ja lase keema tõusta. Keeda mõned minutid ja lisa siis peeneks hakitud küüslauk, sibul ja galangal või ingver, kaffirlaimi lehed, laimimahl, kalakaste ja sojakaste.

2. Alanda kuumust ja keeda vaiksel kuumusel umbes 5 minutit. Lisa potti seened ja keeda veel 5 minutit. Viimasena lisa puhastatud krevetisabad ja kirsstomatid ning keeda 3 minutit, kuni krevetid on läbi küpsenud. Väldi ülekeetmist.

3. Lisa nüüd potti kookospiim või -koor ja kuumuta läbi. Maitsesta lõplikult. Vajadusel lisa veel kalakastet, laimimahla või tasakaalusta maitsed hoopis tibakese suhkruga.

4. Serveerides lisa ohtralt värsket koriandrit.

Tai kanapuljong