Ühepoti-nuudlid aedviljadega
Ühepoti-nuudlid aedviljadega
Kogus: neljale
2-3 porgandit
pool keskmist suvikõrvitsat (250 g)
200 g Türgi ube (värsked või külmutatud)
700 - 750 ml FoodStudio Tai kanapuljongit
200 g pruuni riisi nuudleid
mõned rohelise sibula varred, nii valge kui roheline osa
musti või valgeid seesamiseemneid
soola, musta pipart
Maitsekaste:
1 sl riivitud värsket ingverijuurt
1 sl sojakastet
1 tl seesamiõli
1 sl laimimahla
1 tl suhkrut
1-2 tl srirachat või muud teravat tšillikastet
VALMISTAMINE
1. Tee porgandist ja suvikõrvitsat spiraalitajaga spiraalid. Spetsiaalse otsaga juurviljalõikuriga saab aedviljad ka lihtsalt ribadeks tõmmata. Kui pole ei spiraalitajat ega lõikurit, tee porgandist ja suvikõrvitsast lihtsalt noaga julienne (kitsad ribad).
2. Lõika terved Türgi oad diagonaali all väiksemaks. Kui kasutad külmutatud ube, mis on juba kuppideks tehtud, siis loomulikult jäta lõikamise samm vahele.
3. Vala puljong potti ja kuumuta keema. Lisa nuudlid ja oad. Jälgi, et nuudlid oleksid kenasti vedelikuga kaetud. Keeda paar minutit. Lisa porgand ja suvikõrvits, ja keeda veel minutijagu. Tõsta pott pliidilt.
4. Sega valmis maitsekaste. Selle jaoks sega lihtsalt kausikeses omavahel kõik kastmeks vajalikud ained. Vala potti ja sega läbi. Kui tarvis, maitsesta roog veel soola ja pipraga. Potis peaks olema nüüd vähese vedelikuga maitserikas nuudliroog. Ongi valmis!
5. Serveerimisel puista peale rohkelt hakitud rohelist sibulat ja seesamiseemneid.
6. Kui soovid, prae veel juurde mõned kanaribad, kala või krevette, sealiha või seeni. Hästi sobib ka keedetud, praetud või pošeeritud muna. Need lisandid ei ole aga ilmtingimata vajalikud, toit on maitsev niisamagi!