Kevadine kapsapirukas krõbedal lehttaignal, seemnete, karulaugu ja bešamell kastmega
Kevadine kapsapirukas krõbedal lehttaignal, seemnete, karulaugu ja bešamell kastmega
400 g lehttainast
25 g taimset võid, praadimiseks
250 g kevadist kapsast
50 g spinatilehti
peotäis karulauku
1 dl kõrvitsaseeemneid
1 pakk FoodStudio koorest praekastet Bechamel
70 g riivitud juustu
VALMISTAMINE
Laota lehtaigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile – olgu selleks plaadi suurune leht või 4 väiksemat lehttaigna tükki. Tõmba noaga 1,2 cm servast mööda tainast, et tekiks raamistik. Eelküpseta piruka põhjasid 200 kraadi juures umbes 10 minutit või kuni õrnalt kuldne.
Lõika kevadine kapsas peenikesteks ribadeks, pese ja kuivata spinat ning haki karulauk. Sulata tulisel pannil taimne või ning prae esmalt kapsas, kiirelt ja ära lase hauduma.
Lisa seemned, spinat ning kaste. Kuumuta mõned minutid ja viimasena lisa karulauk. Kui sulle meeldib sibul, siis poeta sekka mõned õrnad viilud sibulat või paelõhukesi peedi ribasid – iluks ja värviks. Laota kapsane kate eelküpsetatud põhjale või põhjadele, puista peale riivitud juustu.
Küpseta veel 10 minutit või kuni juust on sulanud. Serveeri soojalt või jahtunult.