Täidetud spagetikõrvits
Täidetud spagetikõrvits
1 spagetikõrvits
1 sibul
400 g hakkliha (võib ka lambahakkliha olla)
soola, pipart
1 tl kaneeli
1 tl tumedat muscovado suhkurt
1 suur tomat
2 tl kuivatatud punet
rosmariini
3 küünt küüslauku
1/2 pakki FoodStudio koorest praekastet
150 g mozzarella juustu
VALMISTAMINE
1. Pane ahi soojenema 200 kraadi peale
2. Lõika kõrvits pooleks. Eemalda seemned ja säsi. Pintselda üle oliiviõliga ja raputa peale pisut soola. Tõsta kõrvits ahjuplaadile ja küpseta ahjus 30-45 minutit, kuni sisu on pehme.
3. Samal ajal valmista täidis. Haki sibul ja kuumuta pannil klaasjaks. Lisa hakkliha ja prae läbi. Maitsesta ürtide ja hakitud küüslauguga, lisa tükeldatud tomat. Raputa juurde kaneeli ja tasakaalusta maitset sutsukese suhkruga. Lase madalal tulel podiseda, kuni kõrvits on pehmenenud.
4. Tõsta kõrvits ahjust ja rebi kahvliga sisu lahti. Kõrvitsa viljalihast moodustuvad pikad peened niidid nagu spagetid. Tõsta kõrvitsa sisu eraldi kaussi ootele. Kõrvitsa koort kasuta “vormina”. Pane pisut hakklihasegu kõrvitsa koore põhja, tõsta sellele kõrvitsa viljaliha ribasid, siis nirista peale koorekaste ehk FS Goods koorene praekaste ja korda kihti, kuni ained on kasutatud. Pinnale rebi juustutükid ja tõsta tagasi ahju. Küpseta veel umbes 15-20 minutit, kuni juust on sulanud ja pisut pruunistunud.
5. Paku värske salatiga.