Baklažaani ja rikotta lasanje koorese tomatikastmega (taimne)

Baklažaani ja rikotta lasanje koorese tomatikastmega (taimne)

6 portjonit

1 suurem baklažaan u 400 g

100 g seeni (nt pruune šampinjone)

praadimiseks õli

soola ja musta pipart, maitse järgi

200 g rikotat

peotäis basiiliku ja peterselli lehti

peotäis keedetud musti läätsesid u 30 g (kuivkaal)

soola ja musta pipart maitse järgi

9 täistera lasanje lehte

2 pakki Foodstudio koorest tomatikastet

125 g mozzarellat

VALMISTAMINE

Lõika baklažaan pikuti õhukesteks viiludeks  või ketasteks – kuidas mugavam on.

Laota viilud lõikelauale ja puista peale soola ning jäta ootele, kuni sool tõmbab baklažaanist pisarad välja. Kuivata ning prae pannil, kummaltki poolt kuldseks. Maitsesta soola ja mustapipraga.

Haki seened ja prae pannil kuldseks. Maitsesta soola ja musta pipraga.

Sega rikotale praetud seenekuubikud, keedetud läätsed, hakitud ürdid ja maitsesta soola ning pipraga.

Vala ahjuvormi põhja koorest tomatikastet. Aseta peale lasanjeplaadid, neile omakorda baklažaani viilud ning jaota ühtlaselt pool rikota kogusest.

Laota järgmine kiht lasanjeplaate, tomatikastet, baklažaane, rikotat ning viimane kiht lasanjeplaate.

Vala üle tomatikastmega ning küpseta 190 kraadi juures, kuni plaadid on al dente. Tõsta välja ja kata väiksemaks rebitud mozzarellaga.

Küpseta ahjus seni, kuni juust on sulanud ja kuldselt mullitama hakanud.

Lase lasanjel pisut rahuneda ning lõika siis tükkideks. Nii lihtne see ongi! 

FoodStudio_tomati_KASTE_taimne_230ml_EST