Baklažaani ja rikotta lasanje koorese tomatikastmega (taimne)

Baklažaani ja rikotta lasanje koorese tomatikastmega (taimne)

6 portjonit


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

1 suurem baklažaan u 400 g


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

100 g seeni (nt pruune šampinjone)


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

praadimiseks õli


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

soola ja musta pipart, maitse järgi


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

200 g rikotat


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

peotäis basiiliku ja peterselli lehti


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

peotäis keedetud musti läätsesid u 30 g (kuivkaal)


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

soola ja musta pipart maitse järgi


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

9 täistera lasanje lehte

2 pakki Foodstudio koorest tomatikastet


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

125 g mozzarellat

VALMISTAMINE

Lõika baklažaan pikuti õhukesteks viiludeks  või ketasteks – kuidas mugavam on.

Laota viilud lõikelauale ja puista peale soola ning jäta ootele, kuni sool tõmbab baklažaanist pisarad välja. Kuivata ning prae pannil, kummaltki poolt kuldseks. Maitsesta soola ja mustapipraga.

Haki seened ja prae pannil kuldseks. Maitsesta soola ja musta pipraga.

Sega rikotale praetud seenekuubikud, keedetud läätsed, hakitud ürdid ja maitsesta soola ning pipraga.

Vala ahjuvormi põhja koorest tomatikastet. Aseta peale lasanjeplaadid, neile omakorda baklažaani viilud ning jaota ühtlaselt pool rikota kogusest.

Laota järgmine kiht lasanjeplaate, tomatikastet, baklažaane, rikotat ning viimane kiht lasanjeplaate.

Vala üle tomatikastmega ning küpseta 190 kraadi juures, kuni plaadid on al dente. Tõsta välja ja kata väiksemaks rebitud mozzarellaga.

Küpseta ahjus seni, kuni juust on sulanud ja kuldselt mullitama hakanud.

Lase lasanjel pisut rahuneda ning lõika siis tükkideks. Nii lihtne see ongi! 

FoodStudio_tomati_KASTE_taimne_230ml_EST