Kartulipuder ja sojapallid koorese tomatikastmega (vegan)

Kartulipuder ja sojapallid koorese tomatikastmega (vegan)

550 g kooritud kartuleid

3 spl taimset võid

2,5 dl kaerapiima

soola

muskaatpähklit

1 peotäis peeneks hakitud lehtkapsast, spinatit või karulauku

1 pakk taimseid „liha”palle (kui ikka liha isutab, siis kasuta lihapalle)

1 pakk FoodStudio koorest tomatikastet

värskelt jahvatatud pipart

VALMISTAMINE

Koori kartulid ja pane soolaga maisestatud veega keema. Kuumuta kaerapiim, kui kartulid on pehmed. Kurna kartulid ning tambi pudrunuiaga, kuni ühtki tükki enam alles pole.

Sega hulka taimne või.

Seejärel vala juurde järkjärgult kaerapiim, samal ajal segades.

Viimistle maitse soola ja värskelt riivitud muskaatpähkliga ning mikserda vahule.

Prae taimsed pallid tulisel pannil kuldseks, vala peale koorene tomatikaste, kuumuta ning serveeri kartulipudru, hapukurgi ja naeratusega.

 

See on retsept, mida saad oma vajadustele vastvaks kohandada. Tee tavalist kartuliputru või keeda lihtsalt kartuleid kõrvale. Ja kui ikka ilma lihata ei saa, siis kasuta toidu valmistamiseks tavalisi lihapalle. See kaste sobib imahästi ka nii. Ja ikka serveeri hapukurgi ja naeratusega! 

Kreemjas tomatikaste