Gravy kaste röstitud viinamarjade, ahjujuurikate ning kotlettidega

Gravy kaste röstitud viinamarjade, ahjujuurikate ning kotlettidega

2 portsjonit

2 kollast peeti

1 suurem pastinaak

2 sibulat

2 porgandit

õli

soola ja pipart

rosmariini

peotäis seemneteta viinamarju

1 pakk FoodStudio gravy kastet

seenekotlette, sojapihve või teisi taimseid alternatiive

VALMISTAMINE

FoodStudio gravy kaste on üks kolmest täistaimsest kastmest ning tegelikult võib teda kasutada kastmete põhjaks ning sellele ehitada kaerakreemiseid kastmeid, lisada tsipake õlut või hoopis punast veini. Samas, võib ilma mässamata valada selle kastme lihtsalt potti, keema lasta ning ahjujuurikatega koos serveerida. Super mõnus, eriti keset lumist talve ja pühade saginat!

Pese juurviljad ja vajadusel koori. Peedid – punased või kollased, pastinaagid ja juurpetersellid, kartulid, sibulad, porgandid ja kui aus olla, siis piire pole.

Me siin FoodStudios peame lugu klassikat, aga usume, et ahjus röstitud viinamarjadest koos gravy kastmega – sellest lihtsalt peab saama uus klassika.

Pese viinamarjad ning pane pisemasse ahjuvormi ning nirista pisut õli,  jahvata soola ja pipart ning poeta mõni rosmariini leheke vahele.

Lao ahju minevad juurikad küpsetuspaberiga vooderdatud, nirista õli, jahvata soola ja pipart, puista rosmariini lehekesi, sega läbi ning küpseta 200 kraadi juures ahjus, kuni juurviljad on küpsed ja kuldsed. Viinamarjad tahavad palju vähem küpsemise aega, seepärast pane nad hiljem ahju või võta varem välja.

Lase potis kaste mulisema ning lisa viinamarjad. Prae kotletid või sojast tehtud pihvid, taimsed jõuluvorstid või mille järgi isu on ning serveeri koos ahjujuurikate ning viinamarjase gravy kastmega.

Lihtsamat rooga ei saagi olla, sest ainus asi, mis päriselt aega võtab ehk kaste, on juba valmis!

FoodStudio_pruun_prae_KASTE_taimne_230ml_EST