Küpsetatud juurseller lehtkapsa ja rohelise pipra gravy’ga

Küpsetatud juurseller lehtkapsa ja rohelise pipra gravy’ga

Sobib veganitele

500 g juursellerit

taimset võid, praadimiseks

100 g lehtkapsast

1 spl õli

näpuotsatäis soola

paar piiska sidruni mahla

1 spl maitsepärmi

1 pakk FoodStudio gravy kastet

1 spl rohelist pipart

0,5 spl sojakastet

VALMISTAMINE

Eelkuumuta ahi 200-kraadini. Pese juurseller ning lõika pooleks ja küpseta, lõikepool all 45-60 minutit või kuni läbinisti küps.

Loputa lehtkapsa lehed võimalikust mullast, raputa kuivaks ning rebi leheosa rootsu küljest. Maitsesta, ning masseeri maitsed sisse. Küpseta ahjus, vahepeal segades, kuni krõbe, ent mitte kõrbenud. 10-15 minutit.

Vala kaste potti, lisa piprad ja sojakaste ning keeda mõned minutid, kuni piprad on oma maitse kastmele andnud.

Sulata või pannil ning prae viilutatud juurseller kuldseks ning serveeri lehtkapsa ning piprase gravy kastmega.

FoodStudio gravy kaste