Gravy põldmarjade, röstitud peetide ja kartulipudruga

Gravy põldmarjade, röstitud peetide ja kartulipudruga

Sobib veganitele

1,2 kg kartuleid

50 g taimset võid

1,5 dl kaerakreemi

2-3 dl kaerajooki

soola

värskelt riivitud muskaatpähklit

500 g punast peeti

2 spl õli

soola ja värskelt jahvatatud pipart

0,5 tl pruuni suhkrut

1-2 oksa rosmariini või tüümiani või salveid

1 pakk FoodStudio gravy kastet

1 dl põldmarju, pampleid või musti sõstraid

1 spl sojakastet

VALMISTAMINE

Gravy nagu olekski loodud kartulipudruga serveerimiseks! Koori kartulid ja keeda pehmeks, kurna. Tambi pudrunuiaga, kuni ühtki tükki pole alles. Lisa taimne või ja tambi kartuli sekka. Vala hulka kaerakreem ja kaerajook ning mikserda kartulipuder vahule.

Koori toored peedid ja lõika sektoriteks või kasuta juba keedetud peete. Tõsta peedi sektorid ahjuvormi, nirista pisut õli, maitseks soola ja pipart ja näpuotsaga pruuni suhkrut. Mõni oks rosmariini, tümianit või hoopis salveid ning küpseta, kuni peedid on pehmed.

Vala kaste kastmepotti, lisa põldmarjad, pamplid või sõstrad ning lase pisut aega podiseda. Serveeri tuline kartulipuder röstitud peetide ja põldmarjase gravy kastmega!

Paku või jõululaual, aga tegelikult sobib igal päeval!

FoodStudio_pruun_prae_KASTE_taimne_230ml_EST