Gravy põldmarjade, röstitud peetide ja kartulipudruga
Gravy põldmarjade, röstitud peetide ja kartulipudruga
Sobib veganitele
1,2 kg kartuleid
50 g taimset võid
1,5 dl kaerakreemi
2-3 dl kaerajooki
soola
värskelt riivitud muskaatpähklit
500 g punast peeti
2 spl õli
soola ja värskelt jahvatatud pipart
0,5 tl pruuni suhkrut
1-2 oksa rosmariini või tüümiani või salveid
1 pakk FoodStudio gravy kastet
1 dl põldmarju, pampleid või musti sõstraid
1 spl sojakastet
VALMISTAMINE
Gravy nagu olekski loodud kartulipudruga serveerimiseks! Koori kartulid ja keeda pehmeks, kurna. Tambi pudrunuiaga, kuni ühtki tükki pole alles. Lisa taimne või ja tambi kartuli sekka. Vala hulka kaerakreem ja kaerajook ning mikserda kartulipuder vahule.
Koori toored peedid ja lõika sektoriteks või kasuta juba keedetud peete. Tõsta peedi sektorid ahjuvormi, nirista pisut õli, maitseks soola ja pipart ja näpuotsaga pruuni suhkrut. Mõni oks rosmariini, tümianit või hoopis salveid ning küpseta, kuni peedid on pehmed.
Vala kaste kastmepotti, lisa põldmarjad, pamplid või sõstrad ning lase pisut aega podiseda. Serveeri tuline kartulipuder röstitud peetide ja põldmarjase gravy kastmega!
Paku või jõululaual, aga tegelikult sobib igal päeval!