Hakklihakaste aed-ubade, rohke oregano ja pikkpoisiga
Hakklihakaste aed-ubade, rohke oregano ja pikkpoisiga
4 portsjonit
300 g aedube (rohelisi, kollaseid)
80 g edamame ube
1 pakk FoodStudio hakklihakastet
pisike punt värsket oreganot või kuivatatud oreganot
500 g veise hakkliha
250 g keedetud peeti
0,5 sibulat
2 küüslauguküünt
2 spl maitsepärmi
50 g pestot
soola, värskelt jahvatatud musta pipart
2-3 spl majoneesi
2 spl linaseemneid katteks
VALMISTAMINE
Riivi peet ning jäta sõelale nõrguma. Haki sibul ja küüslauk peenikeseks.
Maitsesta hakkliha, sega hulka sibul ja riivitud peet ning mätsi piklikuks vormiks. Kata pealt ühtlaselt majoneesiga ning puista peale linaseemned. Küpseta 200 kraadi juures ahjus umbes 45 minutit.
Puhasta aedoad otstest ning keeda kergelt soolakas vees, kuni al dente. Kurna ning vala potti tagasi. Ava pakk hakklihakastet ning vala ubadele. Lisa hakitud või kuivatatud oregano.
Pikkpoisi asemel võid serveerida ka kotlettide, lihapallide või lihtsalt keedetud kartulitega.