Krõbeda leivaga hakkšnitslid rohelistest köögiviljadest rikka hakklihakastmega

Krõbeda leivaga hakkšnitslid rohelistest köögiviljadest rikka hakklihakastmega

Krõbe koorik ja mahlane sisu ega ühelt hakkšnitslilt muud ei oskagi ju tahta. Võlusõnaks on muidugi ka sulanud juust šnitsli „kõhus“. Kõrvale brokolit ja porrut, mis peale võisel pannil keerutust saavad natuke FoodStudio kastmes podiseda, ent ära neid päris pehmeks hauta. Väike krõmps on ikka hea!

Kogus: 4-le sööjale

500 g Maks ja Moorits kodust või delikatess sea hakkliha

1 muna

värskelt jahvatatud pipart ja soola

75 g riivitud juustu, soovi korral

1 muna

riivleiba, jämedat leivapuru või pankot

praadimiseks õli

1 pk FoodStudio hakklihakastet

12 cm jupp porrut

1 väike brokoli

3-4 rohelist sibulat

1 peotäis spinati lehti

VALMISTAMINE

Klopi muna kaussi lahti ning maitsesta soola, pipra ja soovi korral tšilli helvestega. Tegelikult võid siin lustida ning lisada oma lemmik maitseainesegu. Lisa hakkliha ja riivitud juust ning sega kätega ühtlaseks massiks. Klopi teinegi muna teise kaussi lahti ja vormi käte vahel ovaalsed kenad kotletikesed, libista läbi muna ning suru jämedasse leivapurusse.

Haara kaks panni lähedusse. Ühele pane killuke võid ja sorts õli, teisele veidi lahkem kogus õli. Esimesele lisa õisikuteks lõigatud brokoli, sentimeetri jämedused porru viilakad ning keeruta, kuni al dente. Lisa ka rohelised sibulad ja spinat ning vala peale FoodStudio hakklihakaste. Loomulikult võid siia ka aedube, suvikõrvitsat, rooskapsaid või herneid lisada. Ole loominguline! Serveeri soojalt, aga tegelikult passivad krõbedad šnitslid ka väljasõidule kaasa võtmiseks.

*Sellise leivapuru nagu pildil, saad ise tehes, kui mõni viil musta leiba on tahkeks muutunud. Haki noaga või töötle köögilõikuris peeneks. Lase krõbekuivaks ära kuivada ning pane kaanega purki.

FoodStudio_hakkliha_KASTE_350g_EST