Punerikas baklažaani-kartulivorm hakkliha ja hakklihakastmega

Punerikas baklažaani-kartulivorm hakkliha ja hakklihakastmega

Ahjuvormide suur pluss on see, et nad valmivad peaaegu ise. Sa võid raamatutu lugeda, lund rookida, lehti riisuda või taimi ümber istutada. Pealegi, FoodStudio hakklihakaste tõesti valmiski ise, sul jääb vaid baklažaani ja kartuliga mängida!

Kogus: 6-le sööjale

2 baklažaani, u 700 g

soola, pipart maitseks

pisut õli ahjus küpsetamiseks

500 g Maks ja Moorits kodust või seguhakkliha

3 küüslaugu küünt

1 pk FoodStudio hakklihakastet

1 pisike purk kappareid

2-3 rusikasuurust kartulit

2-3 tomatit

kuivatatud punet

VALMISTAMINE

Viiluta baklažaanid u 7mm paksusteks viiludeks ning lao ahjuplaadile. Puista peale soola ning jäta mõneks ajaks ootama. Sool kisub pisaratega mõrkja meki baklažaanist välja. Kuivata pisarad ning küpseta õliga piserdatud ning soola-pipraga maitsestatult ahjus 200 kraadi juures, kuni kuldsed ja küpsed.

Puhasta küüslauguküüned ja haki peeneks. Prae hakkliha pannil kuldseks ning lisa alles siis hakitud küüslauk. Vala peale hakklihakaste ning lase pisut podiseda.

Pese kartulid ja vajadusel koori ning viiluta mandoliiniga imeõhukesed viilud. Kui mandoliini pole, siis aitab ka oskuslik noa töö ja terav nuga.

Lao ahjuvormi põhja esmalt kartuli viilud, sinna peale vala pool hakklihakogusest ning lao pooled baklažaani viilud üksteise kõrvale. Järgmisena allesjäänud kartuliviilud, kogu ülejäänud hakklihakaste ning baklažaanid. Lõika tomatid parajateks seibideks ning lao üksteise kõrvale. Hõõru peopesas punet ehk vorstirohtu ning küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures, kuni kartulid on pehmed. 35-45 minutit.

 

Serveeri värske salatiga!

FoodStudio_hakkliha_KASTE_350g_EST