Punase veini kastmes haudunud magusvürtsikas veiseliha
Punase veini kastmes haudunud magusvürtsikas veiseliha
Kogus: neljale
500 g veise antrekooti vm tükki, tükeldatuna
2 pakki FoodStudio punase veini kastet
1-2 dl FoodStudio veiselihapuljongit
2 küüslauguküünt, hakituna
1-2 tl Hiina viie vürtsi segu
1 kaneelikang
Paar tähtaniisi
1-2 sl mett või vahtrasiirupit
Õli praadimiseks
Soola ja pipart
VALMISTAMINE
1. Kuumuta pannil õli ja pruunista veiselihatükid igast küljest. Tõsta pannilt ära ja vajadusel puhasta pann.
2. Kuumuta pannil täiendav kogus õli ning kuumuta keskmisel kuumusel pannil küüslauku. Lisa pannile viie vürtsi segu ja kuumuta korraks läbi. Kalla siis juurde punase veini kaste, veisepuljong, kaneelikang, tähtaniis ja mesi või vahtrasiirup.
3. Lase keema tõusta ja hauta siis vaiksel tulel umbes tund aega või seni, kuni veiseliha on korralikult pehme. Maitsesta soola ja pipraga.
Märkused:
Kastmes kasutatud viie vürtsi segu on Hiina köögist pärit maitseaine, mida leiab maitseaineid müüvates poodides või vajadusel võib ka ise selle kokku segada – vaja on jahvatatud kaneeli, koriandrit, fenkolit, tähtaniisi ja Szechuani pipart.