Gravy mustade sõstarde ning kartulipuder praesibula ja kruupidega
Gravy mustade sõstarde ning kartulipuder praesibula ja kruupidega
Kartuliputru, umbes poolest kilost kartulitest
1 peotäis kruupe (kuiv kogus)
2-3 sibulat
parasjagu soola ja pipart
taimseid pallikesi, vali endale sobivaimad
1 pakk FoodStudio gravy kastet
1 peotäis musti sõstraid
VALMISTAMINE
See roog sobib taimsele jõululauale imeliselt, sest FoodStudio gravy kaste on justkui jõuludele mõeldes loodudki! Kartuliputru oskavad küll kõik teha, aga millal sa praadisid pannitäie sibulaid kuldseks ja karamelliseks ning kruupidega koos pudru sisse segasid? Või millal sa musti sõstraid gravy kastme sisse poetasid, et üks lihtne aga hea kaste pidurüüsse riietada? Nüüd on aeg selleks küps!
Tee kartulipuder nii, nagu sa oled harjunud tegema – koorid kartulid, keedad pehmeks, tambid nuiaga nii siidiseks, kui saad ja siis lisad taimse või, kuuma kaerajoogi, riivid muskaatpähklit ning vahustad mikseriga kreemiseks.
Kruupidega on lugu tegelikult sama lihtne aga hea on neid eelnevalt leotada, et keemisaega lühendada ja keeta aedviljapuljongis, et anda neile keemise ajal juba mõnus maitse.
Sibulad puhasta koorest ja viiluta. Aja pann kuumaks, lisa õli ja prae sibulaid, kuni kuldsed. Maitseks soola, pipart, natuke pruuni suhkrut. Lisa sibulatele keedetud kruubid ja keeruta pannil, kuni kruubid on samuti kuldseks muutunud. Sega suurem osa kruubi-sibula segust kartulipudru hulka ning jäta osa kaunistuseks.
Prae taimsed pallikesed, mis sulle endale enim meeldivad pannil ning vala üle gravy kastmega. Lisa peoga musti sõstraid ning lase mõni minut podiseda.
Serveeri sibulakuldset kartuliputru koos taimsete pallikeste ning mustsõstrase gravy kastmega.