Röstsibula-hakklihapallid küpsetatud hakklihakastmes, serveeritud rosmariiniste röstitud peetidega

Röstsibula-hakklihapallid küpsetatud hakklihakastmes, serveeritud rosmariiniste röstitud peetidega

FoodStudio hakklihakastme jaoks ei pruugi alati hakkliha pannil praadida, aga võib selles ka hakklihapallikesi hautada. Need mahlased pallikesed sobinuks hästi ka Karlssonile, kui ta osanuks neid valmistada.

Kogus: 4- le sööjale

90 g pikateralist riisi

300 g Maks ja Moorits seguhakkliha

1 keskmine sibul

2 küüslauguküünt

5 spl röstsibulat

3 spl riivsaia

1 tl jahvatatud koriandrit

1 vabapidamisel kana muna

maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud pipart

1 pk FoodStudio hakklihakastet

2 tl kuivatatud või värsket punet

+ praadimiseks õli

Rosmariiniga röstitud peedid

0,5 kg keedetud peete

3 oksa rosmariini

soola ja pipart maitse järgi

2 spl õli või võid

VALMISTAMINE

Keeda riis või kasuta eelmisest päevast alles jäänud riisi, tatart või kinoad. Haki sibul ja küüslauk peeneks, pane kõik koostisosad parajalt suurde kaussi, lisa ka hakkliha ning töötle ühtlaseks.

Vormi massist 14-15 parajalt suurt pallikest.

Kuumuta pann, lisa lahkelt õli ning pane pallikesed pannile. Hakka kohe panni ka „liigutama“, et pallikesed ei vajuks ühele küljele loperguseks vaid jääksid võimalikult ümmargused. Prae pallikesi seni, kuni ümberringi on kuldpruun.

Ava pakk FoodStudio hakklihakastet, vala pannile ning lase pallikestel kenasti 6-8 min haududa. Kui sul on punet ehk vorstirohtu, siis hõõru peopesas seda pannile juurde.

 

Kõrvale paku pannituld saanud peete. Selleks lõika keedupeet suupärasemaks, sulata pannil või ning lisa peet, rosmariini lehekesed, parasjagu soola-pipart ning palsamiveiniäädikat. Kärtsuta seni, kuni pallikesed on valmis. Kartulipuder, aurutatud lillkapsas või spargelkapsas on siin samuti suurepärased taldrikukaaslased.

FoodStudio_hakkliha_KASTE_350g_EST