Friikartulid nagu koduses Amsterdamis

Friikartulid nagu koduses Amsterdamis

2 portsjonit

300 g külmutatud friikartuleid

soola

1 pakk FoodStudio Juustukaste

VALMISTAMINE

Väike reis Hollandisse? Alati!

Kui päriselt reisima ei jõua, siis võib kodus ka tuulikute maad mängida ning friikartuleid (või tervislikumaid ahjukartuleid) juustukastmega süüa või neist lausa „laetud friikad” teha, niristades tulistele ja krõbedatele kartulitele juustukastet, lisaks veel krõbedat ja marineeritud sibulat, hakkliha või fileetükke, praetud seeni või sibulamoosi – kuidas ainult tuju ja maitse-eelistused on.  Pisut riivitud trühvlit ei tee samuti paha!

Kui sul on vinge kuumaõhu fritüür, siis oled sa muidugi juba mäejagu ees. Kui aga pole, aja oma ahi tuliseks 220-kraadini. Laota friikartulid pakist ühtlase ning ühe kihina ahjuplaadile ja küpseta, kuni krõbedad. Puista soola peale.

Juustukastet võib tegelikult ka külmalt tarvitada burgerite vahel, hommikuse pošeeritud muna peal või kasvõi kala kõrval. Lõika kääridega lihtsalt ots maha.

Keeruta küpsetuspaberist sobiv tuutu, sest kuidas sa ikka Amsterdamis istumist mängid, kui taldrikult serveerid ning kahla torbik friikaid täis. Pigista pakist nüüd kastet peale või dippimiseks parajasse kaussi. Kui sul on, siis mõni leht peterselli ei tee silmailule sugugi paha.

Head isu!

FoodStudio_juustukaste