Mac’n’Cheese

Mac’n’Cheese

2 portsjonit

85 g sarvekese pastat nt Chiffari lisci (Tartu Mill)

soola, pasta keeduvee maitsestamiseks

1 pakk FoodStudio juustukastet

50 g riivitud juustu

2 spl panko saiapuru

1 suurem küüslaugu küüs

1 spl sulavõid

näpuotsatäis soola

VALMISTAMINE

Mac’n’cheese on puhas makaroniklassika, mis jõudis Inglismaal kokaraamatusse 1769 aastal ning on sealt alates nö lemmik lohutustoit Ühendkuningriigis ja Põhja-Ameerikas. Rikkalik juustukaste, pisikesed sarvekesed ehk peene nimega chiffari lisci ning parasjagu Cheddari juustu.

See on FoodStudio kastmes juba sees olemas.

Keeda pasta pakil antud korralduste järgi, meresoolases vees, al dente või isegi vähem. Kurna, jahuta külma veega ning nõruta. Võita ahjuvorm ning vala pasta sinna sisse.

Vala üle FoodStudio juustukastmega, sega hulka veel peotäis riivitud juustu – sest juustu ei ole kunagi liiga palju ja sega ühtlaseks.

Soovi korral võid pasta vahele hakitud päikesekuivatatud tomateid, sinki või peekonit segada aga see on juba sinu valik.

Nüüd on sul kaks varianti, kas puistad peale ainult juustu või lisad krõbeda katte panko saiapurust ning küüslaugust. Viimase puhul sega omavahel panko saiapuru, küüslaugu püree (küüslauk läbi küüslaugupressi), sulavõi ning maitsesta kergelt soolaga. Puista ühtlase kihina vormi.

Küpseta 180 kraadi juures ahjus, kuni juust on peal sulanud või kuni saiapuru on kuldne. Paku kõrvale värsket salatit!

 

FoodStudio_Juustu_KASTE_230ml_EST