Juustukastmega üleküpsetatud porganditortillad

Juustukastmega üleküpsetatud porganditortillad

4 portsjonit

4 tk porgandi- või peeditortillat (Santa Maria)

1 pisike punane sibul, viilutatult

150 g rebitud liha või praetud seeni

50 g punaseid või musti ube (soovi korral)

1 dl kinoad (keetmata kujul)

1-2 tomatit või jupp suvikõrvitsat

0,5-1 tšilli kaun, hakitud

hakitud maitserohelist (peterselli, basiilikut, koriandrit)

soola ja pipart

paar keerutust tšillisädemeid

75 g riivitud juustu

2 pakki FoodStudio juustukastet

VALMISTAMINE

Erinevad vrapid, burritod ja teised, tortilla sisse kokku keerutatud road on suurepärased külmiku koristamise road. Ühtlasi aitab see vähendada toidu raiskamist. Seepärast ongi see roog nii supermõnus!

Eilsest ahjulihast jäi natuke üle aga mitte terve pere toitmiseks. Röstitud juurikaid ja peotäis ube samuti. Eilset keedetud kinoad on samuti kausi põhjas või hoopis riisi, mõni tomat või suvikõrvitsa jupike. Natuke on üht ja natuke veel teist ning kokku saab midagi väga head – eriti veel juustukastmega.

Keeruta pannil kokku viilutatud sibul, rebitud liha või seened, riis või kinoa, hakitud tomat või suvikõrvits. Jahvata veskist tšillisädemeid ning soola-pipart.

Lõika juustukastme pakilt nurk ära ning nirista tortilla pinnale viirud. Jaga mõttes pannil olev segu neljaks ja tõsta tortilja keskele pikliku vaona.

Puista üle hakitud ürtide ja viiendiku riivitud juustuga. Tee kõigi tortilladega nii. Rulli tortillad rulli ja lao üksteise kõrvale ning vala üle  ülejäänud kastmega. Soovi korral puista veel riivitud juustu, hakitud maitserohelist, viilutatud sibulat ning päevalilleseemneid ning küpseta, kuni juust on sulanud ja kuldpruun.

Lase hea maitsta ja paku kõrvale värsket salatit!

FoodStudio_Juustu_KASTE_230ml_EST