Sametine veise strooganov Hasselbacki kartulitega
Sametine veise strooganov Hasselbacki kartulitega
4 porstjonit
4 kartulit
25 g võid
2 spl õli
pisut vett, vormi põhja
rosmariinioks
2 küüslauguküünt
soola ja pipart
1 pisike mugulsibul
150 g pruune šampinjone või teisi seeni
400 g veise strooganovi
350 ml FoodStudio veisepuljongit
1 pakk FoodStudio piprakastet
VALMISTAMINE
Meil ei ole selle vastu midagi, kui sa edaspidi võtad kogu au suussulava ja pehme, rikkaliku veisestrooganovi eest endale. Väike pingutus vaid keedukartulite asemel Hasselbacki moodi neid viilutada ning mõni marineeritud porgandilint kõrval. Nagu ühele kodurestoranile kohane! Ja jõuluks 100% sobilik ka!
Pese samas mõõdus olevad kartulid puhtaks ja vajadusel koori. Lõika terava noaga kartulisse tihedalt viile, ent mitte lõpuni välja. Ikka nii, et kartuli vorm säiliks.
Tõsta kartulid üksteise kõrvale ahjuvormi ning suru viilude vahele rosmariini lehti, viilutatud küüslauku ning puista peale soola-pipart ning õhuke viil võid.
Vormi põhja pane pisut õli ja vett.
Küpseta ahjus ja kasta vormi põhjast või-õliseguse vedelikuga sakilist lõikepinda, kuni kartulid on küpsed ning kuldsed.
Sametise kastme tarvis haki sibul peeneks-peeneks või õhukesteks ribadeks – kuidas sulle meeldib. Aja malmpott tuliseks, lisa piisk õli ja pisut võid ning keeruta sibulaid, kuni kuldsed.
Lõika pruunid šampinjonid pooleks või kui nad on päris pisikesed, jäta terveks. Lisa potti. Järgmisena poeta potti järk-järgult veise strooganovi ribad. Prae kuldseks.
Vala peale veisepuljong ning piprakaste ning lase podiseda, kuni kaste keeb kokku.
Serveeri värske salati ja marineeritud porgandilintidega.