Seenerisoto gravy kastme ja praetud portobello viiludega

Seenerisoto gravy kastme ja praetud portobello viiludega

4 portsjonit

praadimiseks õli

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 portobello seent, või teisi seeni

6-9 kuivatatud musta torbikseent või teisi kuivatatud seeni

1 spl puraviku pulbrit, võimalusel

4 peotäit risoto riisi

0,5 sidruni mahl või valget veini

750 ml FoodStudio aedviljapuljongit

1 pakk FoodStudio gravy kastet

1 portobello seen kaunistuseks

VALMISTAMINE

Talvel võiks vahel ka metsas süüa teha, aga kui nii suurelt ette ei võta, siis saab kodus ühe vähem metsiku seenerisoto kiirelt valmis keerutada ning tummisuse gravy kastmega juurde anda. Järgmisel päeval, kui midagi peaks alles jääma, saab risotost arancinisid veeretada!

Haki sibul ja küüslauk väikesteks kuubikuteks. Haki kaks portobello seent kuubikuteks ning üks viiluta kaunistuseks. Portobello asemel võib kasutada muidugi kõiksugu seeni, pea lihtsalt silmas, et midagi jääks ka serveerimisel kaunistamiseks!

Kuumuta paksupõhjalise poti põhjas õlis sibulad, kuni klaasjad. Lisa seened ning kui need on küpsed, siis küüslauk ning sööjate arvu järgi risoto riisi ehk üks peotäis sööja kohta.

Nüüd pigista poole sidruni mahl või vala lahke lonksatus valget veini riisile. Sega ja hakka järkjärgult  aedviljapuljongit lisama, kuni risoto on valmis ja riisiterad on al dente küpsusastme kohaselt pehmed.

Maitselihviks vala sekka gravy kaste, milles endas on paksul seeni ja aedvilju ning pikalt keedetud kastme muhedust.

Tee vajalik korrektuur soola, pipra ning maitsepärmiga ning prae kolmas, viilutatud portobello pannil, kuni kuldne. Maitseks seeneviiludele jahvata pipart ja soola.

Serveeri risoto seeneviilude ja oliiviõli niristusega.

FoodStudio_pruun_prae_KASTE_taimne_230ml_EST