Sidrunikastmega üle valatud forelli filee oliivide, tomatite, küüslauguküünte ja Herby´ga küpsetatud kartulitega

Sidrunikastmega üle valatud forelli filee oliivide, tomatite, küüslauguküünte ja Herby´ga küpsetatud kartulitega

6 portsjonit

pool forelli fileed

15 cm jupp porrut

2 peotäit oliive (Kalamata rohelisi ja musti)

7-9 küüslaugu küünt

3 spl kappareid

2 peotäit kirsstomateid

1 sidrun

värskelt jahvatatud musta pipart ja soola

1 spl kuivatatud punet/ peterselli/ estragoni/ tilli

1 pakk FoodStudio koorest sidrunikastet

kartuleid

maitse järgi FoodStudio Herby ürdikastet

1 punane sibul

VALMISTAMINE

See on perekondliku söömaaja toit – tõsta vaagen keset lauda ja igaüks tõstab, kuidas isu on. Kõrvale sobivad hästi meie ürdise Herby kastmega üle küpsetatud kartulid – Herby hoiab kartulid ahjus mahlased ja maitsestatud!

Esimese asjana koori kartulid (suvel muidugi ainult pese!) ja vajadusel poolita. Maitsesta FoodStudio Herby kastmega, sega hästi läbi ning küpseta 200 kraadi juures, kuni küpsed ja kuldsed. Haki üks suurem punane sibul ribadeks ja lisa 10 minutit enne kartulite ahjust võtmist.

Ajasta kala ahju minemise aeg sedasi, et valmiks kartulitega üheaegselt! Kui korraga ahju ei mahu, siis küpseta kartulid enne valmis ning hoia serveerimiseni soojas.

Vooderda ahjuvorm küpsetuspaberiga ja tõsta kalafilee, nahapool all, keskele. Vala kalale FoodStudio koorene sidrunikaste.

Haki porru 2 cm ketasteks. Puista kala ümber porru viile, küüslaugu küüsi, kappareid ja kirsstomateid. Sektoriteks lõigatud sidruneid samuti!  Jahvata musta pipart ja soola ning hõõru pihkude vahel punet ja teisi ürte  ning puista roale. Küpseta 180 kraadi juures 15 minutit.

Serveerides võid veel hakitud värsket tilli peale puistata!

FoodStudio_sidruni_KASTE_230ml_EST