Võioa hautis sidrunikastme, juurselleri ja valge kalaga
Võioa hautis sidrunikastme, juurselleri ja valge kalaga
4 portsjonit
Õli ja võid, praadimiseks
1 sibul
150 g juursellerit
15 cm jupp porrut
3 küüslaugu küünt
400 g võiube või lihtsalt valgeid ube
2 pakki FoodStudio sidrunikastet
350 ml FoodStudio kana- või kalapuljongit
400 g valget kala (tursk, koha, paalia, tilaapia jne)
2 peotäit spinati lehti
VALMISTAMINE
Sidrunikastmest päikese tooni kollane hautis on õrn, ent oad annavad vajaliku toekuse, et kõht saab kenasti täis ja süda rõõmustab!
Viiluta sibul või haki kuubikuteks – kuidas endale meeldib. Küüslauk haki samuti, meelepäraselt. Rusikasuurune tükk juursellerit koori ja viiluta õhukeselt ning seejärel sihvakateks ribadeks. Pese porrulauk nii, et kihtide vahel enam mulda poleks ning haki ketasteks.
Kuumuta kõrge servaga pannil õli ja killuke võid ning keeruta sibulaid, kuni klaasjad ja hakkavad tasapisi kuldseks muutuma. Seejärel juurseller, porru ja viimasena lisa küüslauk!
Peotäis brokoli õisikuid või Brüsseli kapsaid, lillkapsast või suvikõrvitsat sobib siia samuti. Keeruta mõni hetk tulisel pannil ja vala peale kanapuljong. Pane kaas peale ja hauta. Nõruta võioa konserv vedelikust, loputa puhta veega ning nõruta uuesti ja vala pannile.Vala üle FoodStudio sidrunikastmega. Lase kaane all haududa.
Haki valge kala suupärasteks tükkideks ning poeta hautisesse.Lisa veel peoga spinatit ning ongi valmis!
Kõrvale võid pakkuda riisi või kartulit, aga tegelikult piisab sellestki. Värske hakitud till ei tee samuti paha!