Maapirnirisoto rooskapsa ja peekoniga

Maapirnirisoto rooskapsa ja peekoniga

Kogus: neljale

Laimirisoto:

400 g maapirne

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 sl oliiviõli

2,5 dl vett

Tšillikrevetid:

1 sibul

2 küüslauguküünt

200 g rooskapsaid

2 sl oliiviõli

200 g risotoriisi

100 ml valget veini

750 ml FoodStudio kanapuljongit

1 sidruni riivitud koor

30 võid

30 g riivitud parmesani+peale raputamiseks

idandeid redise-, küüslaugu, lutserni- vms

soola musta pipart

lisaks 12 õhukest viilu suitsupeekonit

VALMISTAMINE

1. Maapirnipüree tegemiseks nühi maapirnid harjaga hästi puhtaks. Kui mustus on jonnakas ega taha eemalduda, võid nad ka koorida.  Tükelda maapirnid väiksemaks. Haki sibul ja küüslauk.

2. Kuumuta pannil õli  ja prae maapirnitükid kuldseks. Lisa sibul ja küüslauk, prae segades läbi. Lisa pannile u 2,5 dl vett (nii, et köögiviljad oleksid napilt kaetud), lisa veid soola ja hauta 10-12 minutit. Nõruta vedelikust (jäta paar sl alles, siis on lihtsam püreestada) ja töötle saumikseriga püreeks. Jäta see ootele.

3. Valmista ette ka peekon. Lao suitsupeekoni viilud ahjurestile. Tõsta rest ahju, selle alla pane ahjuplaat. Ma katan selle veel küpsetuspaberiga, et hilisemast ahjupanni küürimisest mööda hiilida. Küpseta peekoniviile 180 kraadi juures u 7-10 min, kuni krõbedad ja suur osa rasva välja tilkunud. Tõsta peekoniviilud ahjust välja ootele.

4. Nüüd risoto juurde. Haki sibul ja küüslauk. Eemalda rooskapsastelt välimised koltunud lehed, lõika kapsad pooleks ja ribasta seejärel. Kuumuta paksupõhjalises potis oliiviõli. Lisa hakitud sibul ja prae madalal kuumusel klaasjaks. Lisa küüslauk ja kapsad, prae veel minuti jagu. Lisa riis ja sega läbi, et kõik riisiterad saaksid õliseks. Kuumuta riisi segades pannil nii kaua, kuni riisterade ääred muutuvad läbipaistvaks.

5. Vala pannile vein ja keeda paar minutit. Ära unusta ninaga aroome endasse tõmbamast, need on imelised! Nüüd hakka lisama kulbitäie kaupa puljongit. Järgmine kulbitäis vala riisile, kui eelmine on imendunud. Pärast iga kulbitäit sega riisi hoolikalt. Nii valmib kreemjas ja aromaatne risoto. Kokku kulub risoto keetmiseks 18-20 minutit, riisiterad peaksid jääma kergelt al dente. Koos viimase puljongiportsuga sega risotosse maapirnipüree ja sidrunilt riivitud koor.

6. Kui seni valmis risoto ilma kaaneta, siis nüüd pane potile kaas peale ja lase puljongil riisi sisse imenduda, nii et risoto jääb siiski parajalt vedel. Keera kuumus kinni, lisa või ja parmesan. Klopi risoto hoogsalt läbi. Maitse ja kui tarvis, lisa soola. Kui soovid hapukamat mekki, pigista siise teelusikajagu sidrunimahla.

7. Paku kohe. Serveerimisel lisa küpsetatud peekoniribad, erksavärvilisi ja – maitselisi idandeid, riivitud parmesani ja musta pipart.

FoodStudio_kana_PULJONG_350g_EST