Terav-hapu nuudlisupp krevettidega
Terav-hapu nuudlisupp krevettidega
Kogus: ühele
1 vars sidrunheina
Jupike ingverit
1 roheline sibul
1 punane tšilli (maitse ja timmi annus iseendale parajaks)
1 kaffirlaimileht, kui sul olema juhtub
Pisut õli praadimiseks
350 ml FoodStudio kanapuljongit
1 laimi mahl
1 tl kalakastet
Suts soola
Peotäis nuudleid
Peotäis krevette
Serveerimiseks rohelist sibulat ja koriandrilehti
VALMISTAMINE
1. Eemalda sidrunheinalt välimised kuivanud lehed, viruta sellele noa nüri küljega siia-sinna mõni mõnus hoop, et maitsed valla pääseks ning lõika see siis diagonaalselt umbes 2 cm juppideks.
2. Ingver lõika umbes 1 mm paksusteks ketasteks, chilli ratasteks ning roheline sibul juppideks.
3. Viska kogu hakitud kraam ja laimileht vähekese õliga potti ning lase madalal kuumusel umbes 5 minutit säriseda. Siis lisa puljong, lase keema tõusta ning umbes 20 minutit podiseda.
4. Pigista hulka laimimahl ning kalakaste, maitse ning vajadusel lisa pisut soola.
5. Viska nuudlid puljongisse ning keeda neid seal seni, kuni pehmed (keetmise aeg sõltub sellest, millised nuudlid valinud oled – vaata pakilt soovituslikku keetmise aega ning keeda neid sellest minutike vähem).
6. Kui nuudlid pehmed, siis viska puljongisse ka krevetid, lase neil keema tõusta ning serveeri supp siis kohe lisades veel maitserohelist lisaks.
Märkused:
Kui soovid süües vähem vaeva näha, siis võid enne nuudlite puljongisse lisamist selle ära kurnata, sest sidrunhein ja laimileht just väga söödavad ei ole.