Tomatine läätsesupp kookospiimaga

Tomatine läätsesupp kookospiimaga

Kogus: neljale

2 sl rapsiõli

1 sibul

2-3 küüslauguküünt

paarisentimeetrine jupp ingverit

1 sl garam masalat

näpuotsaga tšillipulbrit või -helbeid

2,5 dl kuivatatud punaseid läätsesid

1 purustatud tomatite konserv (400 g)

750 ml FoodStudio kanapuljongit või FoodStudio aedviljapuljongit

1 purk kookospiima (400 g)

1 tl rafineerimata suhkrut

Soola

VALMISTAMINE

1. Haki sibul, küüslauk ja ingver. Kuumuta pannil õli. Lisa sibul, küüslauk ja ingver ja prae madalal kuumusel segades läbipaistvaks. Lisa garam masala, tšilli ja veidi soola. Sega läbi ja kuumuta veel hetk, kuni vürtsiaroomid vallanduvad. Vala pannisisu potti.

2. Lisa läätsed, tomatikonserv, puljong, kookospiim ja suhkur. Keeda 20-30 minutit, kuni läätsed on täiesti pehmed. Maitse suppi ja lisa vajadusel soola. Püreesta blenderis või saumikseriga.

3. Serveerimisel lisa  veidi kookospiima või maitsestamata jogurtit, jahvata peale paar keerdu musta pipart ja lisa värsket koriandrit või peterselli.

FoodStudio_aedvilja_PULJONG_350g_EST