Külm peedisupp kartuli ja värskete soolakurkidega

Külm peedisupp kartuli ja värskete soolakurkidega

Kogus: kuuele

3-4 keskmise suurusega peeti, riivituna (hoia peedipealsed alles)

2 keskmise suurusega noort kartulit, riivituna

2 küüslauguküünt, peeneks hakituna

2 värsket soolakurki, riivituna

750 ml FoodStudio aedviljapuljongit

1-2 sl valge veini äädikat

peedipealseid, hakituna

soola, suhkrut ja musta pipart maitsestamiseks

ohtralt rohelist sibulat ja tilli, hakituna

2-3 keedetud muna, koorituna ja poolitatuna

VALMISTAMINE

1. Keeda koorimata peedid kuni need on pehmed, jahuta ja koori. Teine võimalus on küpsetada peete ahjus kas kaanega savipotis või fooliumi sees kuni need on pehmed (sõltuvalt peedi suurusest ca 45-60 minutit). Jahuta ja koori. Riivi peet, kartul ja kurk.

2. Kalla potti aedviljapuljong, lisa sinna riivitud kartul ja peet ning veiniäädikas. Lase keema tõusta ja keeda ca 15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.

3. Lisa hakitud peedipealsed ja küüslauk ning keeda veel paar minutit. Maitsesta supp suhkru, soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Jahuta supp täielikult. Jahtunud supile lisa riivitud soolakurk.

 

4. Sega kõik veel läbi, kontrolli maitseid – jahtunud supp võib maitseid veidi muuta. Vajadusel lisa soola, suhkrut või äädikat (viimase asemal võib kasutada ka soolakurgi vett).

5. Jaota taldrikute vahel, puista peale ohtralt värsket tilli, rohelist sibulat, hakitud peedipealseid ning aseta igasse taldrikusse keedetud poolitatud muna.

6. Soovi korral võid supile lisada ka veidi rediserattaid.

FoodStudio_aedvilja_PULJONG_350g_EST