Kikerherne-kõrvitsa tagine soojendavate vürtsidega

Kikerherne-kõrvitsa tagine soojendavate vürtsidega

Kogus: kaheksale

2,5 dl kuivatatud kikerherneid või 400 g purk konserveeritud kikerherneid

2 keskmise suurusega sibulat, hakituna

2 tl jahvatatud vürtsköömneid

2 tl jahvatatud koriandrit

1 tl tšillihelbeid või jahvatatud tšillit

1 tl kaneeli

2 küüslauguküünt, hakituna

2-3 sl tomatipastat

1 väike muskaatkõrvits, koorituna ja tükeldatuna (ca 400-500 g viljaliha)

2 väiksemat või üks suurem bataat, koorituna ja tükeldatuna

10 kuivatatud aprikoosi, tükeldatuna

750 ml FoodStudio aedviljapuljongit

sidrunimahla

soola ja pipart

oliiviõli praadimiseks

värsket hakitud koriandrit

serveerimiseks kuskusi või bulgurit

VALMISTAMINE

1. Kui kasutad kuivatatud kikerherneid, pane need eelmisel päeval külma veega likku nii, et 1 osa kikerherneid ja 2 osa vett. Järgmisel päeval loputa kikerherned sõelal külma vee all ja kalla siis potti. Lisa vähemalt kahekordne veekogus ja keeda vaiksel tulel ca 1-1,5 tundi, kuni kikerherned on soovitud pehmusega. Ära soola keetmise ajal lisa, kuna see takistab kikerherneste pehmeks keemist.

2. Pajaroa valmistamist alusta aga sellest, et kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning hauta sibulat 5-7 minutit, kuni see on klaasjas ja parajalt pehme. Lisa vürtsid ning kuumuta need pannil läbi, kuni muutuvad aromaatseks.

3. Lisa pannile hakitud küüslauk. Kuumuta veidi ja lisa siis tomatipasta, tükeldatud kõrvits ja bataat, aprikoosid ja puljong. Lase keema tõusta ja vali nüüd, kas jätkad hautamist pannil ja pliidil kaane all või kallad sisu tagine potti ja tõstad selle ahju 180 kraadi juurde hauduma.

4. Hauta pajarooga ca 30-40 minutit. Lisa siis sõelal kurnatud kikerherned ja hauta veel kümmekond minutit.

5. Maitsesta roog soola ja pipraga ning serveerides puista peale hakitud koriandrit.

6. Juurde paku aurutatud kuskusi või bulgurit.

FoodStudio_aedvilja_PULJONG_350g_EST