Nõgesesupp kartuli ja vutimunaga

Nõgesesupp kartuli ja vutimunaga

Kogus: neljale

750 ml FoodStudio aedviljapuljong

4 noort kartulit, tükeldatuna

paar peotäit noori nõgeseid

8 vutimuna

maitserohelist

soola ja pipart

VALMISTAMINE

1. Kalla esmalt noored nõgesed sõela peal keeva veega üle, nõruta ja tükelda siis väiksemaks. Keeda vutimunad. Kasuta selleks taimerit ja poolpehme munakollasega tulemuse saab siis, kui keeta vutimune 2 minutit ja 40 sekundit. See kehtib siis, kui asetada munad keevasse vette, lasta kohe kiirelt keema tõusta ja peale keemist kohe külma veel all mune “ehmatada”. Koori ja poolita munad.

2. Kalla potti aedviljapuljong. Lase keema tõusta ja tõsta sinna sisse siis tükeldatud kartul. Keeda mõned minutid kuni kartul on pehme.

3. Keera kuumus ära ja lisa supi sisse eelnevalt kuuma veega üle valatud ja tükeldatud nõgesed.

4. Vajadusel maitsesta suppi soola ja pipraga. Jaota supp taldrikute vahel ning lisa igasse taldrikusse kaks poolitatud vutimuna.

5. Soovi korral lisa värskeid hakitud ürte.

FoodStudio_aedvilja_PULJONG_350g_EST