Röstitud maapirni kreemsupp

Röstitud maapirni kreemsupp

Kogus: neljale

300 g maapirni

2 sibulat

3-4 küüslauguküünt

750 ml FoodStudio aedviljapuljongit

tüümianit

seeni

1 sl võid

oliiviõli

trühvliõli

VALMISTAMINE

1. Soojenda ahi 200 kraadini. Puhasta maapirnid jooksva vee all harjaga hästi puhtaks. Lõika pooleks ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

2. Koori ja tükelda sibul ja lisa plaadile. Puista juurde küüslauguküüned (koos koorega), nirista peale oliiviõli ja küpseta umbes 20 minutit, kuni juurvili on pehme.

3. Eemalda küüslaugukoored ja pane kogu ahjuplaaditäis kuuma puljongi sisse. Lisa tüümianilehed ja lase keema. Eemalda tulelt ja püreesta sauseguriga.

4. Kuumuta pannil õli ja või segu, pruunista selles tükeldatud seened.

5. Serveerimisel tõsta seened supile, nirista peale trühvliõli ning puista tüümianilehti.

FoodStudio_aedvilja_PULJONG_350g_EST