Kreemine seenesupp

Kreemine seenesupp

Kogus: kahele

2 tassi viilutatud šampinjone

1 sibul (hakitult)

1 vars sellerit (hakitult)

1 küüslauguküüs (hakitult)

1 spl oliiviõli

1.5 spl jahu (võib kasutada ka kikerhernejahu)

350 ml FoodStudio aedviljapuljongit

1 tass magustamata taimset piima

0.5 tl värske sidruni mahla

0.5 tl tüümiani

2-4 spl kookospiima (täisrasvast)

1 spl paprikapulbrit

Maitseks soola, pipart ja muud meelepärast

VALMISTAMINE

1. Kuumuta poti põhjas õli, lisa hakitud köögiviljad ja seened, sega ja kuumuta mõne minuti jagu.

2. Seejärel lisa jahu, sega ja kuumuta umbes 1 minuti jagu, siis vala juurde köögiviljapuljong ning lase keema tõusta.

3. Lisa taimne piim ning lase supil keeda umbes 10 minutit. Eemalda tulelt ja tõsta kaussi suurem osa supis olevatest köögiviljadest ning seentest (jäta mõned supivedeliku sisse). Püreesta saumikseriga või blenderiga potti jäänud supivedelik kreemjaks massiks, aseta tagasi tulele ja lase supp keema.

4. Lisa kookospiim ja maitsesta tüümiani, sidrunimahla, paprikapulbri, soola ja pipraga. Lisa eelnevalt välja tõstetud köögiviljad, sega ja serveeri kohe!

5. Kui supp jääb liiga tummine, lisa juurde köögiviljapuljongit või taimset piima.

FoodStudio_aedvilja_PULJONG_350g_EST