Täistaimne seenepüreesupp
Täistaimne seenepüreesupp
Kogus: kahele
1 väiksem sibul
1 väiksem sellerivars
1 spl õli
400 g šampinjone
2 spl sojakastet
350 ml FoodStudio aedviljapuljongit
Pipart
Soola
Serveerimiseks näiteks röstitud seeni, friteeritud kruupe, erinevaid seemnerid või krõbedaid saiakuubikuid
![](https://foodstudio.ee/tooted/wp-content/uploads/sites/2/2020/10/shutterstock_585424613-1.png)
VALMISTAMINE
1. Tükelda sibul ning seller ning viska need õliga poti põhja madalale kuumusele 5 minutiks pehmenema. Vahepeal sega ka.
2. Kuni sibul ja seller pehmenevad tükelda seened neljaks, viska ka need potti, tõsta kuumust ning prae neid aeg-ajalt segades 5 minutit kuni seened on kergelt pruunistunud ning pisut niiskust vabastanud.
3. Maitsesta segu tugevalt pipraga, kalla üle sojakastmega ning sega veelkord läbi – eriti poti põhjast, et kõik mõnusad krõbedamad osad sealt lahti sulatada.
4. Viimasena kalla potti puljong, lase supil keema tõusta, keera kuumus madalamaks ning lase veel 5 minutikest podiseda.
5. Seejärel tõsta pott tulelt ning surista kas saumikseriga või blenderis ühtlaseks.
6. Maitse, kas soola on parajalt ning vajadusel lisa ka pipart.
7. Serveeri kohe meelepäraste lisanditega.
![FoodStudio_aedvilja_PULJONG_350g_EST](https://foodstudio.ee/tooted/wp-content/uploads/sites/2/2023/08/FoodStudio_2023_mockup_PULJONG_350g_otsevaade_aedvilja_EST.png)