Kartulihautis porru, peekoni ja seentega
Kartulihautis porru, peekoni ja seentega
Kogus: neljale
500 g kartuleid
2 porrut
5 suitsupeekoni lõiku
250 g pruune šampinjone
õli
350 ml FoodStudio kanapuljongit
Soola
VALMISTAMINE
1. Lõika kartulid pikkupidi õhukesteks, 1-2 millimeetri paksusteks viiludeks. Viiluta porru (valge ja heleroheline osa) ja lõika peekonilõigud väiksemateks tükkideks. Lõika ka šampinjonid väiksemaks.
2. Kuumuta pannil 3 sl õli ja prae kartulid selles läbi, nii et kuumus käib läbi ja pind saab veidi värvi. Maitsesta soolaga. Tõsta kartuliviilud pannilt ahjuvormi. Lisa pannile peekon ja porrurattad. Prae segades mõni minut ja lisa kartulite juurde. Viimaks prae kergelt läbi ka šampinjonid, ning tõsta needki ahjuvormi kartuli, peekoni ja porru seltsi.
3. Vala peale puljong. Puljongi kogus retseptis on ligikaudne, see oleneb su ahjuvormi suurusest. Puljongit peaks olema nii palju, et teda jätkub nibin-nabin kogu toidu katmiseks. Üldiselt peaks 350 milliliitrist kenasti jaguma. Kui puljong on magedapoolne, lisa ka veidi soola. Kata vorm pealt fooliumiga. Küpseta 200 kraadises ahjus u 35 minutit.
4. Keera ahjukuumus kinni ja lase vormil seista kinnises ahjus veel 15-20 minutit. Kartulid peaksid selle ajaga küpsema väga mõnusalt pehmeks.
5. Soovi korral puista peale enne söömist toidule porru rohelist osa.