Krevetilaksa
Krevetilaksa
Kogus: neljale
paarisentimeetrine jupp ingverit
2 sl +200 ml kookospiima
u 2 tl punast karripastat
750 ml FoodStudio kanapuljongit
300 g külmutatud krevette (puhastatud, keedetud)
2 sl Tai kalakastet
2 sl laimimahla
150 g riisinuudleid
serveerimiseks: jupp värsket kurki (spiraalid või ribad), 4 sl idusid, värsket koriandrit, hakitud punast tšillit, laimilõike
VALMISTAMINE
1. Haki ingver. Kuumuta poti põhjas 2 sl kookospiima, lisa karripasta (reguleeri kogust vastavalt sellele, kui teravat suppi tahad) ja sega kuumutades ühtlaseks. Lisa hakitud ingver ja kuumuta veel minutijagu.
2. Vala potti kanapuljong ja 200 ml kookospiima. Kuumuta keema. Lisa krevetid. Neid ei pea eelnevalt sulatama, aga võib. Lase krevettidel kuumas leemes olla nii kaua, et nad läbi kuumenevad, rohkem pole tarvis. Maitsesta supp kalakastme ja laimimahlaga.
3. Keeda eraldi nuudlid. Laiade riisnuudlite keetmiseks kulub 3-4 minutit. Kurna ja loputa kokkukleepumise vältimiseks jooksva vee all.
4. Pane igasse kaussi paras ports riisinuudleid ja tõsta neile supp. Lisa igasse kaussi värske kurgi spiraalid või lihtsalt ribad, idud, koriandrilehed, tšillitükid ja laimilõigud.