Mehhiko pada
Mehhiko pada
Kogus: kuuele
2 sl oliiviõli
1 sibul hakitult
2 küüslauguküünt hakitult
400 g veisehakkliha (kalkunihakklihaga jääb ka väga maitsev)
200 g keetmata riisi (parem on pikateraline)
1 suur porgand tükeldatult
1 purk purustatud tomateid (400 g)
1 pakk mehhikopärast maitseainet (chili von carne, taco, fajita – kõik need sobivad) ,või asenda mehhikopäraste maitseainetega: paprika, vürtsköömned, pune, koriander, tšilli
1 tl mett või suhkrut
750 ml FoodStudio kanapuljongit
1 purk punaseid konservube (400 g purk, millest ube u 260 g)
hakitud värsket koriandrit v peterselli
soola, musta pipart
VALMISTAMINE
1. Kuumuta pannil või paksupõhjalises haudepotis õli. Lisa hakitud sibul ja küüslauk, hauta läbipaistvaks. Lisa hakkliha ja mehhikopärased maitseained, prae läbi, kuni hakkliha punane värvus on asendunud pruuniga. Kui tegid seda pannil, vala nüüd kõik haudepotti. Haudepotis sibulat-küüslauku-hakkliha praadides jätka sealsamas.
2. Lisa riis, porgandikuubikud, purustatud tomatid koos vedelikuga, mesi, sool ja pipar. Vala peale puljong. Hauta kaane all 15-20 min, kuni riis on peaaegu pehme. Sega aeg-ajalt. Lisa nõrutatud punased oad, sega läbi ja hauta veel 5 minutit. Vajadusel lisa kuuma vett või puljongit ja soola-pipart.
3. Raputa peale rohkelt värsket maitserohelist. Juurde võib serveerida laimisektoreid, riivjuustu, hapukoort, hakitud punast sibulat, avokaadotükke ja Tabascot.