Päikeseline püreesupp bataadi, porgandi ja läätsedega
Päikeseline püreesupp bataadi, porgandi ja läätsedega
Kogus: neljale
1 sibul, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
½ tl kurkumit
1 keskmise suurusega bataat, koorituna ja tükeldatuna
2 keskmise suurusega porgandit, koorituna ja tükeldatuna
1 dl kiirkeeduläätsesid
750 ml FoodStudio kanapuljongit
4 dl 10%-list koort (võid kasutada ka kookospiima või -koort)
Soola ja pipart
3 sl oliiviõli
VALMISTAMINE
1. Kuumuta paksupõhjalise poti põhjas õli ja prae keskmisel kuumusel sibulat ja küüslauku umbes viis minutit. Sega juurde kurkum, kuumuta korraks läbi ning tõsta siis pott bataat, porgand ja läätsed.
2. Prae kergelt rasvaines läbi ja kalla siis peale puljong. Lase keema tõusta ning keeda vaiksel tulel kaane all ca 15-20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Tõsta soovi korral veidi läätsesid potist välja ja kasuta neid supi viimistlemisel.
3. Püreesta saumikseriga ühtlaseks kreemiks. Sega juurde koor ning maitsesta lõplikult.
4. Serveerides puista peale eelnevalt välja tõstetud läätsesid, nirista peale veidi oliiviõli ning jahvata peale värskelt jahvatatud musta pipart