Rohelise herne püreesupp
Rohelise herne püreesupp
Kogus: ühele
350 ml FoodStudio kanapuljongit
1 sl õli
1 väike kartul
50 g juursellerit
1 küüslauguküüs
100 g rohelisi herneid + veidi herneid supi peale
2 sl musti läätsesid (keedetult)
paar viilu suitsupeekonit
VALMISTAMINE
1. Esmalt on tarvis keema panna läätsed, et need jõuaks supiga samal ajal valmis. Kasutada võib musta värvi läätsesid (sobivad ka rohelised), mis on suhteliselt pika keemise ajaga ning neid on vaja keeta keskmisel kuumusel 15 minutit (keeduvette lisa soola). Oluline on, et läätsed ei keeks liiga pehmeks, vaid need säilitaksid veidi krõmpsuva tekstuuri. Ühele inimesele läheb supi peale umbes 2-3 sl läätsesid, kuid nii väikest kogust keeta on natuke absurdne, seega keeda nt umbes 1 dl (kuivainina) läätsesid ning sellest jätkub veel kahel korral salati peale panemiseks ka.
2. Seejärel koori kartul, juurseller ja küüslauk. Lõika väiksemateks need tükkideks; juurselleri võib üsna õhukeselt viilutada, siis on küpsemisaeg lühem.
3. Kuumuta pott, lisa potti õli ning kuumuta potis kartulit ja juursellerit pidevalt segades umbes paar minutit. Seejärel lisa küüslauk, aga ära seda pruunista, muidu muutub küüslauk kibedaks. Kalla potti kanapuljong ning keeda suppi umbes viis minutit, seejärel lisa (külmutatud) rohelised herned ning keeda suppi veel umbes 3-5 minutit. Mida vähem herneid kuumtöödelda, seda erksamat rohelist värvi supp jääb. Ühtegi maitseainet, isegi soola, ei ole supile vaja lisada, sest kanapuljong on väga hästi maitsestatud ning supp ei vaja midagi enam juurde.
4. Prae peekoniviilud mõlemalt poolt krõbekaks ning soovi korral võib ka läätsed pannilt läbi lasta. Kui läätsed on varem valmis keedetud, siis võib neid enne supile lisamist kuumutada samal pannil koos peekoniga. Lisa läätsede juurde ka veel ca 1 sl külmutatud herneid, et need pannil üles soojeneksid.
5. Püreesta supp saumisekri või blenderi abiga. Tõsta supp kaussi, lisa supile läätsed, herned ja peekon.