Röstitud lillkapsassupp
Röstitud lillkapsassupp
Kogus: kolmele
1 suur lillkapsas
2 sl oliiviõli
soola
4 porgandit
3 küüslauguküünt
2 tl hakitud ingverit
2 sibulat
rohelist sibulat
1 tl tšillipastat
1 tl kurkumit
750 ml FoodStudio kanapuljongit
200 ml kookospiima
Serveerimiseks rohelist sibulat või koriandrit ja laimisektoreid, soovi korral hakitud tšillit.
VALMISTAMINE
1. Pane ahi soojenema 200 kraadile. Lõika lillkapsas viiludeks. Lõika üks sibul ratasteks.
2. Pane lillkapsas ja sibul küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja nirista oliiviõli ning raputa soola peale. Rösti lillkapsast ahjus umbes pool tundi, või kuni see on pehme ja kuldse jumega.
3. Haki teine sibul ja porgand samal ajal peeneks. Vala veidi oliiviõli potti põhjale ja kuumuta selles sibulat ja lisa viie minuti pärast ka porgand. Kuumuta ja sega.
4. Haki küüslauk ja ingver peeneks ning lisa potti. Lisa kurkum ja tšillipasta. Kuumuta veel paar minutit ja vala peale puljong. Lase keema tõusta ja alanda kuumust. Keeda keskmisel kuumusel, kuni porgand on pehme.
5. Lisa röstitud lillkapsas supile, kui see on pehme. Jäta mõned õisikud ja sibularattad kaunistamiseks. Vala supp blendrisse ja töötle ühtlaseks või kasuta sausegurit supi püreestamiseks. Vala juurde kookospiim ja lase korraks keema tõusta.
6. Serveerimisel haki peale maitserohelist, tõsta sisse mõned lillkapsaõisikud ja piserda juurde pisut laimimahla. Nirista peale mõnda head külmpressitud õli, näiteks oomega-3 rasvhappetest punnis tudraõli.