Vanakoolikas ehk kana-klimbisupp
Vanakoolikas ehk kana-klimbisupp
Kogus: kuuele
2 keskmise suurusega porgandit, koorituna ja tükeldatuna
Veidi võid
1,5 l FoodStudio kanapuljongit
2-3 keskmise suurusega kartulit, koorituna ja tükeldatuna
300 g broilerifileed või nahata ja kondita kintsuliha, tükeldatuna
Värsket hakitud tilli
Klimbitainas:
1 muna, lahtiklopituna
30 g võid, sulatatuna
Veidi soola
1 dl piima
2 dl speltajahu
VALMISTAMINE
1. Sega esmalt valmis klimbitainas. Selleks klopi kausis lahti muna, lisa sulatatud või ja pisut soola. Sega juurde piim ning siis speltajahu. Sega kõik ühtlaseks ja jäta veidikeseks seisma, et jahu paisuks. Kui tainas tundub liiga vedel, lisa veidi jahu.
2. Sulata paksupõhjalise poti põhjas või. Hauta tükeldatud porgand kergelt või sees läbi. Rasvaines kuumutamise toel muutub porgandis sisalduv beetakarotiin meile paremini kättesaadavaks.
3. Lisa potti puljong ja lase keema tõusta. Keeda mõned minutid ja lisa siis potti tükeldatud kartul ja kana. Keeda veel, kuni kartul on peaaegu pehme.
4. Hakka nüüd vaikselt keeva puljongi sisse klimpe lisama. Kõige lihtsam on teha seda kahe teelusika abil – võta lusikale veidi klimbitainast ning lükka see teise lusikaga keeva puljongi sisse.
5. Keeda, kuni klimbid on pinnale tõusnud. Maitsesta supp vajadusel soola ja pipraga ning lisa peale hakitud värsket tilli.