Värskekapsasupp hakklihaga
Värskekapsasupp hakklihaga
Kogus: neljale
200 g hakkliha (nt delikatesshakkliha või lihaveisest/vasikast hakkliha)
1 sibul, hakituna
Pool noore kapsa pead, tükeldatuna
1 suurem porgand, tükeldatuna
2 kartulit, tükeldatuna
1 l FoodStudio kanapuljong või FoodStudio veisepuljong
Hakitud murulauku või tilli
Õli praadimiseks
Soola ja pipart
Serveerimiseks hapukoort
VALMISTAMINE
1. Alustuseks prae hakkliha. Selleks kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ja prae sibulat mõned minutid. Lisa hakkliha ja prae see pannil läbi, kuni liha värv on muutunud. Praadimise ajal töötle liha pannil väiksemateks tükkideks. Tõsta pliidilt ära.
2. Kuumuta supipoti põhjas veidi õli ja kuumuta õli sees tükeldatud porgandit. Õlis kuumutamine aitab porgandis sisalduvat beetakarotiini paremini omistada ja lisaks annab see supile ilusa värvi.
3. Lisa potti tükeldatud kapsas ja kartul, kalla peale puljong ja lase keema tõusta. Keeda vaiksel tulel umbes 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
4. Lisa hakkliha supi sisse, sega läbi ja maitsesta kogu supp vajadusel soola ja pipraga.
5. Serveerides paku juurde hapukoort ja puista supile peale hakitud murulauku või tilli.