Indiapärane lõhekarri
Indiapärane lõhekarri
Kogus: kahele
300 g lõhefileed, tükeldatuna
½ tl musti sinepiseemneid
1 sibul, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
Pöidlasuurune jupp ingverit, hakituna
1 tšillipipar, hakituna
1-2 karrilehte (võid asendada loorberilehega)
½ tl jahvatatud koriandrit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
½ tl jahvatatud kurkumit
2-3 suuremat tomatit või 400 g purk purustatud tomateid
2 dl FoodStudio kanapuljongit või FoodStudio kalapuljongit
Soola ja pipart
Veidi suhkrut
Õli, praadimiseks
VALMISTAMINE
1. Puhasta ja tükelda lõhe. Valmista ette tomatid. Selleks tee tomati seljale ristlõige ja aseta tomatid keeva vee sisse umbes minutiks. Tõsta välja ja jahuta külma vee all. Koori tomatid ja haki siis peeneks.
2. Kuumuta pannil õli ja prae sinepiseemneid mõnikümmend sekundit. Lisa pannile sibul, küüslauk, ingver, tšillipipar ja karrilehed. Kuumuta kõike mõned minutid keskmisel kuumusel.
3. Lisa siis pannile vürtsid (koriander, vürtsköömned ja kurkum) ja kuumuta kuni vürtsid muutuvad aromaatseks. Lisa tükeldatud tomat ja kuumuta mõned minutid.
4. Järgmisena lisa kuum puljong, lase keema tõusta ja keeda vaiksel tulel umbes 5 minutit.
5. Maitsesta kaste soola, pipra ja tibakese suhkruga.
6. Lisa nüüd kastme sisse lõhetükid ja kuumuta mõned minutid, kui lõhe on läbi küpsenud.
7. Serveerides puista peale värsket koriandrit ja paku juurde aurutatud basmati riisi.