Maapirnirisoto kitsejuustu ja krõbedate maapirni laastudega

Maapirnirisoto kitsejuustu ja krõbedate maapirni laastudega

4 portsjonit

200 g + 50 g maapirni

20 g võid

pisut õli

1 pisike (Peipsikandi) sibul

150 g risotoriisi

0,5 sidruni koor

sidrunimahla, maitse järgi või valget veini

175 ml FoodStudio kanapuljongit

1 pakk FoodStudio piprakastet

serveerimisel kõvemat sorti juustu, (lehma- või kitse)

VALMISTAMINE

Risoto puhul on kogu võlu selles, et muudkui niristad puljongit potti riisile lisaks, lobised ja segad, küünlad põlevad juba laual ja kõik istuvad korraga lauda! Kuuse lõhn, valjud unistamised lumest ja Jõuluvanast. Kes hilineb, tema saab juba riisiputru. Piprakastmega võimaldad endale kiirenduse, mis viimistleb risoto veelgi kreemisemaks!

Pese maapirnid hoolikalt – nende kühmuliste juurviljade pragudesse kipub alati natuke mulda jääma. Viiluta õhukeselt.

Puhasta pisem sibul ning lõika peenikesteks kuubikuteks.

Kuumuta paksupõhjalise poti põhjas õli ja või, ning keeruta sibulat, kuni klaasjas. Lisa maapirni viilud ning kui esimene toorus on kadunud, lisa risotoriis.

Kuumuta mõni minut, segades ning riivi sekka sidruni koort ning pigista pisut mahla.

Vala peale järkjärgult kana- või aedviljapuljong ning lisa vahelduva eduga juurde.

Järkjärgult lisa ka piprakastet, kuni riisitera on peaaegu pehme ning keskelt veel kenasti al dente.

Prae mõned õhukesed viilud maapirni võis kuldseks ja krõbedaks, maitseks soola ning pisut tüümiani.

Tõsta risoto taldrikusse, riivi peale pisut kõvemat seltsi laabijuustu või kitsejuustu ning sea maapirniviilud kaunilt krooniks. Valmis!

FoodStudio_pipra_KASTE_230ml_EST