Kõrvitsasupp kookospiimaga
Kõrvitsasupp kookospiimaga
Kogus: kolmele
1 suurem sibul
Umbes pöidlasuurune jupp ingverit
1 punane chillikaun
2 spl oliiviõli
1 pudelkõrvits
1 suurem kartul
750 ml kuuma FoodStudio aedviljapuljongit
100 ml kookoskoort
Pool laimi
suts soola
Serveerimiseks soovi korral röstitud kõrvitsaseemneid, veel kookoskoort ja koriandrit
VALMISTAMINE
1. Haki sibul, ingver ning chilli ning pane koos oliiviõli ning soolaga keskmisel kuumusel potti ning kuumuta aeg-ajalt segades kuni sibul on klaasjas ja terve köök lõhnab imeliselt.
2. Samal ajal puhasta ning haki kõrvits ja kartul umbes 2x2cm kuubikuteks ning lisa ka need potti.
3. Lisa vesi ning lase kaane all podiseda umbes 20 minutit. Seejärel proovi kas köögiviljad on pehmed. Kui on, siis võta pott tulelt ning surista saumiksriga või blendris (ettevaatlikult, sest supp ikkagi just kees) ühtlaseks. Lisa kookoskoor, sega ühtlaseks ning maitse, kas kõik on paigas. Vajadusel lisa soola või laimimahla – mõni kõrvits on üsna magus ning vajab tasakaalustamist.
4. Serveerimisel lisa röstitud kõrvitsaseemneid või kookospiima või koriandrit või neid kõiki.