Röstitud maapirni kreemsupp
Röstitud maapirni kreemsupp
Kogus: neljale
300 g maapirni
2 sibulat
3-4 küüslauguküünt
750 ml FoodStudio aedviljapuljongit
tüümianit
seeni
1 sl võid
oliiviõli
trühvliõli
VALMISTAMINE
1. Soojenda ahi 200 kraadini. Puhasta maapirnid jooksva vee all harjaga hästi puhtaks. Lõika pooleks ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
2. Koori ja tükelda sibul ja lisa plaadile. Puista juurde küüslauguküüned (koos koorega), nirista peale oliiviõli ja küpseta umbes 20 minutit, kuni juurvili on pehme.
3. Eemalda küüslaugukoored ja pane kogu ahjuplaaditäis kuuma puljongi sisse. Lisa tüümianilehed ja lase keema. Eemalda tulelt ja püreesta sauseguriga.
4. Kuumuta pannil õli ja või segu, pruunista selles tükeldatud seened.
5. Serveerimisel tõsta seened supile, nirista peale trühvliõli ning puista tüümianilehti.