Täistaimne seenepüreesupp
Täistaimne seenepüreesupp
Kogus: kahele
1 väiksem sibul
1 väiksem sellerivars
1 spl õli
400 g šampinjone
2 spl sojakastet
350 ml FoodStudio aedviljapuljongit
Pipart
Soola
Serveerimiseks näiteks röstitud seeni, friteeritud kruupe, erinevaid seemnerid või krõbedaid saiakuubikuid
VALMISTAMINE
1. Tükelda sibul ning seller ning viska need õliga poti põhja madalale kuumusele 5 minutiks pehmenema. Vahepeal sega ka.
2. Kuni sibul ja seller pehmenevad tükelda seened neljaks, viska ka need potti, tõsta kuumust ning prae neid aeg-ajalt segades 5 minutit kuni seened on kergelt pruunistunud ning pisut niiskust vabastanud.
3. Maitsesta segu tugevalt pipraga, kalla üle sojakastmega ning sega veelkord läbi – eriti poti põhjast, et kõik mõnusad krõbedamad osad sealt lahti sulatada.
4. Viimasena kalla potti puljong, lase supil keema tõusta, keera kuumus madalamaks ning lase veel 5 minutikest podiseda.
5. Seejärel tõsta pott tulelt ning surista kas saumikseriga või blenderis ühtlaseks.
6. Maitse, kas soola on parajalt ning vajadusel lisa ka pipart.
7. Serveeri kohe meelepäraste lisanditega.