Borš punaste ubadega
Borš punaste ubadega
Kogus: kaheksale
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 sellerivart
3 sl oliiviõli
1,5 l FoodStudio aedviljapuljongit
2 porgandit
pool väiksemat värsket kapsast
4 väiksemat värsket kartulit
400 g keedetud ja riivitud peeti - vali need ka võimalusel värsked
400 grammine konserv punaseid ube (ube u 250 g)
peoga maitserohelist: tilli, peterselli, rohelist sibulat
soola
VALMISTAMINE
1. Haki sibul. Vajuta küüslauguküüned noa lapiku küljega lamedaks, haki. Tükelda sellerivarred. Kuumuta pannil oliiviõli ja puista sinna ka sibul, küüslauk ja seller.
2. Prae madalal kuumusel (teisisõnu passeeri) aeg-ajalt segades umbes 7 minutit – kuni köögiviljad hakkavad pehmenema ja sibul läbipaistvaks muutuma. Hoidu pruunistamisest.
3. Vala puljong potti ja kuumuta keema. Vala hulka pannisisu. Tükelda porgand, kapsas ja kartul. Lisa potti. Keeda u 15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
4. Nõruta oad ja pese sõelal. Lisa peet ja oad supile ja kuumuta korraks keema. Maitse suppi ja lisa vajadusel soola.
5. Puista lõpuks hulka peotäis hakitud maitserohelist.