Herne-mündisupp
Herne-mündisupp
Kogus: neljale
1 sl neitsioliiviõli + lisa serverveerimiseks
25 g margariini
1 keskmine punane sibul, kooritud ja peeneks hakitud
1 küüslauguküüs, hakitud
750 g herneid, sobivad nii külmutatud kui värsked
750 ml FoodStudio aedviljapuljongit
75 g mündilehti, hakitud
Maitseks meresoola, jahvatatud musta pipart
VALMISTAMINE
1. Kuumuta õli ja margariin madalal tulel suures potis. Lisa hakitud sibul ja küpseta tasasel tulel 10 minutit või kuni sibul on pehme, kuid mitte pruunistunud. Sega pidevalt, et sibul ei kõrbeks. Lisa küüslauk ja küpseta veel 3 minutit, jällegi segades.
2. Lisa ¾ värsketest või külmutatud hernestest, hakitud mündilehed ja ¾ aedviljapuljongist. Kata pott kaanega ning keeda keskmisel tulel 10 minutit.
3. Kui keedetud, püreesta supp köögikombainis või saumikseriga, et tekiks paks püree. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa ülejäänud herned ning puljong. Keeda veel 5 minutit, kindlustamaks, et lisatud herned oleks küpsenud.
4. Nirista peale veidi neitsioliiviõli.
5. Serveeri kohe koos sooja ning krõbeda leivaviiluga!