Kikerherne tikka masala
Kikerherne tikka masala
Kogus: neljale
1 purk kikerherneid (loputatud ja kurnatud)
1 tass kookospiima
350 ml FoodStudio aedviljapuljongit
2 purki purustatud või tükeldatud tomateid
3 spl tomatipastat
0.5 tl paprikapulbrit
1 tl karripulbrit
1 tl vürtsköömneid
1 tl garam masala maitseainet (nt Santa Maria)
4 küüslauguküünt (hakitud)
2 spl hakitud ingverit
2 jalapenot (tükeldatult; võib ka ära jätta)
1 tl meresoola
1 sibul (hakitud)
2 tl oliiviõli
VALMISTAMINE
1. Kuumuta suures potis oliiviõli, lisa sibul ja sool, sega ja prae umbes kolm minutit.
2. Lisa jalapeno, ingver ja küüslauk ning prae kaks minutit. Viimasena lisa vürtsid (garam masala, vürtsköömned, karri, paprikapulber) ja tomatipasta, sega läbi ja lase veel paar minutit valmida.
3. Vala juurde purustatud tomatid ja köögiviljapuljong, lase keema tõusta ja keeda sagedasti segades umbes kümme minutit.
4. Vähenda kuumust, lisa kookospiim ja kikerherned ning lase veel paari minuti jagu podiseda.
5. Paralleelselt valmista riis, bulgur või kuskuss vastavalt pakendil olevale juhendile.
6. Serveeri tikka masala teravilja padjal ja naudi!