Koorene seenepasta
Koorene seenepasta
Kogus: kuuele
250 g meelepäraseid makarone
1 sibul
2 küüslauguküünt
500 g seeni või muid meelepäraseid köögivilju
2 sl õli
1 tass (u 240 g) valgeid ube, keedetud või purgist
350 ml FoodStudio aedviljapuljongit
150 ml magustamata sojakoort või sojapiima
3 sl maitsepärmi helbeid (nt Bon Soya)
1 sl tamari kastet
Näpuotsatäis muskaatpähklit
soola ja pipart
Kaunistuseks peterselli, seedermänniseemneid
VALMISTAMINE
1. Koori ja haki sibul. Koori ja purusta küüslauk.
2. Pese petersell, raputa kuivaks ja haki.
3. Puhasta seened ja viiluta.
4. Loputa ja kurna oad, sega need sojakoorega ning lisa koos purustatud küüslaugu ja maitsepärmiga köögikombaini.
5. Kuumuta pannil õli ja pruunista hakitud sibulaid 2-3 minutit. Lisa seened ja prae.
6. Samal ajal, keeda pasta, juhindudes pakil olevast juhisest.
7. Kui seened on kergelt kuldpruunid, lisa köögiviljapuljong, tamari kaste ja oapüree. Kuumuta keemiseni ja lase mõned minutid podiseda.
8. Maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral lisa muskaatpähklit või peterselli.
9. Rösti seedermänniseemneid pannil ilma õlita, kuni kuldpruunid.
10. Kui makaronid on al dente, kurna need keeduveest.
11. Sega pasta kastmega ja serveeri röstitud seedermänniseemnete ja peterselliga!